In de 10e editie van het WG Kunst Kinderboekenweekproject toont WG Kunst het beeldend werk van kunstenaar Wim Hofman. Wim Hofman woont en werkt in Zeeland (Vlissingen). De tentoonstelling omvat een groot aantal originele tekeningen en schilderingen uit boeken. Daarnaast maakt hij speciaal voor de tentoonstelling nieuw werk, waaronder een ruimtelijke installatie. Het thema van de Kinderboekenweek 2019 is Reis mee! en gaat over voertuigen. De Kinderboekenweek vindt plaats van 2 t/m 13 oktober 2019. 

Wim Hofman is een multi talent. Behalve beeldend kunstenaar is hij schrijver, dichter en illustrator. Hij behoort bij de top van de Nederlandse schrijvers en illustratoren. In 1974 won hij zijn eerste Gouden Penseel, in 1977 gevolgd door zijn eerste Zilveren Griffel. De jaren daarna ontving hij meerdere Gouden Griffels en nogmaals de Gouden Penseel. In 1991 kreeg hij de Theo Thijssenprijs voor zijn gehele literaire oeuvre. In 2013 won hij de Max Velthuisprijs, een driejaarlijkse oeuvreprijs voor Nederlandse illustratoren. 

Het werk van Hofman ademt een vrije geest en grote fantasie uit. Hij beperkt zich niet tot schilderdoek en papier. Zijn werk bevat speelse, naïeve en absurdistische elementen. Humor speelt een belangrijke rol in zijn werk en hij plaatst zijn beelden dikwijls in een onverwachte context. Met zijn authentieke, onconventionele benadering heeft hij een eigen beeldtaal ontwikkeld. In het werk van Hofman neemt reizen een belangrijke plaats in. Hij schrijft en tekent eigenlijk altijd over weggaan of thuiskomen. Met deze tentoonstelling wil WG Kunst de autonome beeldende zeggingskracht van Wim Hofmans werk onder de aandacht brengen van een breed publiek van volwassenen en kinderen. In de tentoonstellingsruimte worden workshops voor schoolklassen gegeven. 

Dit Kinderboekenweekproject is het tiende in een indrukwekkende reeks met achtereenvolgens Ted van Lieshout, Daan Remmerts de Vries, Harriët van Reek, Harrie Geelen, Annemarie van Haeringen, Sylvia Weve, Fiep Westendorp/ Max Kisman,  Floor Rieder en Martijn van der Linden.

OPENING zaterdag 14 september 2019 van 16.00-18.00
Tentoonstellingsperiode 14 september t/m 3 november 2019
Openingstijden dinsdag t/m zondag 13.00 – 17.00


WG Kunst Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28 1054 SP Amsterdam  www.wgkunst.nl